Сега четете
Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“ ще се състои утре на главния път Разград – Шумен

Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“ ще се състои утре на главния път Разград – Шумен

Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“ ще се състои утре на главния път Разград – Шумен. Автомобилите ще бъдат отбивани за проверка на паркинга в близост до разклона за село Бели Лом, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

Акцент в контролната дейност ще е спазването на правилата за движение по пътищата, опазване на обществения ред и противодействие на престъпността. Освен полицейски служители, в проверките ще участват представители на териториалните структури на агенциите „Митници“, „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите.

Водачите ще се проверяват за употреба на алкохол, при съмнение и за употреба на наркотични вещества, за притежание на съответното свидетелство за управление, застраховка „Гражданска отговорност“ и преминат технически преглед.

Проверките са превантивни и целенасочени. При първата подобна акция през юли главен инспектор Теодор Тодоров, началник на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР – Разград, заяви, че с цел ограничаване на предпоставките за възникване на катастрофи поне веднъж месечно в областта ще има операция по метода на широкообхватния контрол.

Вижте и

През първите шест месеца на 2023 г. пътнотранспортната обстановка на територията област Разград бележи значително влошаване в сравнение със същия период на 2022 г., показват данните на „Пътна полиция“. Наблюдава се увеличаване на тежките катастрофи с 67,5 процента, на загиналите в тях с 200 процента и на ранените със 78,9 на сто. По републиканската и общинска пътна мрежа от областта са възникнали 33 тежки инцидента с четирима загинали и 55 ранени. От тези тежки катастрофи по главния път Варна-Русе са станали осем тежки пътни произшествия с един загинал и 12 ранени.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Изобщо не ми харесва
0
Много ми харесва
0
Не ми харесва
0
Харесва ми
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

© 2023 Визия Нула - Всички права запазени
Изработка на сайт от MySuper.Site
Нагоре