Сега четете
Полицията в Бургас засилва контрола върху постоянното използване от страна на полицейските служители по време на работа на т.нар. боди камери

Полицията в Бургас засилва контрола върху постоянното използване от страна на полицейските служители по време на работа на т.нар. боди камери

Полицията в Бургас засилва контрола върху постоянното използване от страна на полицейските служители по време на работа на т.нар. боди камери. За това е издадена заповед от директора на Областната дирекция на МВР в града старши комисар Емил Павлов, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Целта на използваните камери е както за лична безопасност на служителите на реда при осъществяване на функционалните им задължения, така и за даване на възможност за контрол над полицейските действия при осъществяване правомощията на служителите от страна на ръководния състав.

От полицията информират гражданите, че взаимоотношенията им с полицейския състав, пряко ангажиран с охраната на обществения ред, ще бъдат документирани, чрез използваните „боди камери“. Записващото устройство се поставя на един от двамата полицаи във всеки патрул, като се включва при получаването на сигнал и то след пристигането на екипа на конкретното място.

БТА припомня, че „боди камерите“ бяха въведени през 2021 година. Във всеки един момент действията на полицейските служители могат да се наблюдават онлайн, като това се извършва в оперативно-дежурния център на съответната полицейска дирекция.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Изобщо не ми харесва
0
Много ми харесва
0
Не ми харесва
0
Харесва ми
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

© 2023 Визия Нула - Всички права запазени
Изработка на сайт от MySuper.Site
Нагоре