Сега четете
Полицията в Сливен провежда специализирани операции по пътна безопасност преди началото на акция „Зима”

Полицията в Сливен провежда специализирани операции по пътна безопасност преди началото на акция „Зима”

Полицията в Сливен провежда специализирани операции по пътна безопасност преди началото на акция „Зима”, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.

Извършват се проверки по метода широкообхватен контрол на главни пътища в област Сливен, съвместно с екипи на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” и БГТОЛ. Водачите са проверяват за употреба на алкохол и/или упойващи вещества, редовни документи, време за почивка и претоварване при товарните автомобили, задължителна застраховка „Гражданска отговорност” и платена е-винетка. Извършват и проверки на техническата подготовка на автомобилите за движение при зимни условия. Проверява се изправността на светлините, течността за чистачките и гумите-зимни или с дълбочина на грайфера, който трябва да бъде четири или над четири милиметра.

До този час са съставени четири акта за установени технически неизправности – фарове, които не отговарят на изискванията, и автомобил с явен теч от двигателя. Установени са двама водачи, употребили алкохол над допустимото, с показатели на дрегера 0,93 и 1,35 промила. Връчени са фишове за нарушаване на скоростните режими.

През миналата седмица акцент в проверките на полицията бяха системите за намаляване на шума и изправност на светлините.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Изобщо не ми харесва
0
Много ми харесва
0
Не ми харесва
0
Харесва ми
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

© 2023 Визия Нула - Всички права запазени
Изработка на сайт от MySuper.Site
Нагоре